2012-re vége lehet a közlekedési káosznak, elkészül az új 10-es főút

Infostart
2009. április 28. 09:55
Három szakaszban tervezi a 10-es számú főút új nyomvonalon való kiépítését a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. - közölte az InfoRádióval a cég szóvivője. Fazakas Orsolya szerint, ha az új út megépül, megszűnik a környéken a már szinte rendszeressé vált közlekedési káosz.

Három szakaszban épülhet meg a 10-es számú főút új nyomvonala. A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. szóvivője elmondta: az első szakasz a III. kerület Pomázi úttól az ürömi csomópontig, a második a pilisvörösvári csomópontig, a harmadik pedig Kesztölcig tart.

Ha elkészül az út, azzal biztonságosabb és gyorsabb lesz a közlekedés - emelte ki Fazakas Orsolya, aki szólt arról is, az első két szakaszon kétszer két sávos lesz a főút.

Az első két szakaszon várhatóan 2012 nyarán indulhat meg a forgalom, mivel valamennyi engedély rendelkezésre áll - közölte a szóvivő.

A harmadik szakasz környezetvédelmi engedélyét a Levegő Munkacsoport megfellebbezte, ezért új hatástanulmány elkészítését írták elő. Erről április végén írnak alá szerződést, a tanulmány elkészítése pedig várhatóan egy évig tart - tette hozzá Fazakas Orsolya.

Hanganyag: Szépvölgyi István


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást