Cáfolja a HospInvest, hogy elmaradnának műtétek Egerben

InfoRádió / MTI
2009. április 24. 11:41
Az Egri Kórházvédők Egyesületének szóvivője szerint minimum egy hónappal csúsznak az onkológiai és a szürkehályog műtétek a HospInvest által működtetett kórházakban. A HospInvest cáfolja az információt, az Egészségbiztosítási Felügyelet szerint viszont valóban halasztottak el több kórházban műtéteket.

Kollégáitól szerzett információ szerint a szürkehályog műtétek leállításának oka, hogy az ehhez szükséges, több tízmillió forint értékű bérelt berendezéseket a tulajdonosok elvitték a kiskunhalasi és az egri kórházakból, mert a HospInvest nem fizette a bérleti díjat - közölte Mánya Kristóf, a kórházvédők szóvivője csütörtökön az InfoRádióval, majd pénteken az MTI-vel.

Korábban hetente 20-30 műtétet végeztek a kórházakban, 3-4 éves várakozási idő mellet - tette hozzá. Ugyancsak elhalasztják a nem életveszélyes állapotú daganatos betegek onkológiai műtéteit - közölte a szóvivő, aki a Magyar Orvosi Kamara titkára is egyben.

Kollányi Gábor, a HospInvest elnöke minderre reagálva emlékeztetett arra: éppen cége teremtette meg Egerben a szűrkehályog-, vagy más néven szemlencseműtétek sorozatos lehetőségét. Ennek során ledolgozták a korábban valóban 3-4 éves várólistákat.

A cégvezető elismerte, hogy egy hétig valóban szüneteltek a műtétek, de azt cáfolta, hogy elvitték volna a berendezéseket. Kollányi Gábornak nincs tudomása az onkológiai műtétek, vagy onkoterápiás beavatkozások időbeli csúszásáról, elmaradásáról.

A felügyelet másképp tudja

Az Egészségbiztosítási Felügyelet ellenőrizte a Hospinvest Zrt. kórházaiban az egészségügyi ellátást, és a vizsgálati eredmények szerint több kórházban is műtéteket ütemeztek át - közölte a hatóság elnöke.

Kovácsy Zsombor az InfoRádiónak azt mondta: az egri Markhot Ferenc Kórházban onkológiai műtéteket nem, viszont szemműtéteket elhalasztottak.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Kovácsy Zsombor
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást