A kormány a jövőn spórol?

Infostart
2009. április 16. 13:46
Súlyos hibának tartja a kutatás-fejlesztésért felelős tárca nélküli miniszteri poszt megszüntetését a Magyar Innovációs Szövetség. A szervezet tiszteletbeli elnöke az InfoRádióban azt mondta: Bajnai Gordonnak ez az intézkedése nagyon rossz üzenet, azt mutatja, hogy az új kormány csak a megszorításokkal elérhető rövid távú spórolással foglalkozik, a jövővel nem.

Bajnai Gordon kormányában nem lesz innovációért felelős tárca nélküli miniszter. A terület szakemberei szerint ennek nagyon rossz üzenete van, azt jelenti, hogy a kormány nem foglalkozik a jövővel, csak azzal, hogyan és min spórolhat.

Így látja a Magyar Innovációs Szövetség elnöke, Pakucs János is, aki elmondta: a szakma 15 éve szorgalmazza, hogy a kutatás-fejlesztés kapjon kormányszintű képviseletet, szerinte ugyanis elengedhetetlen, hogy a társadalmi és szakmai szervezetek, az alapítványok és a cégek tevékenységét egy központi szerv koordinálja.

Nagyjából egy éve miniszteri posztot hoztak létre a munkára, ám a kormánytagnak nagyon rövid ideje volt arra, hogy érdemi munkát végezzen - véli Pakucs János, hozzátéve: a világban mindenhol a magyarországinál ellentétes folyamatok zajlanak. Mindenki az innovációban látja a jövőt, ezért erről a területről nem vonnak el forrásokat.

Hanganyag: Herczeg Zsolt


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást