Érdemes-e postára adni az ajánlószelvényt?

Infostart
2009. április 9. 11:00
Az SZDSZ budapesti szervezete az európai parlamenti listaállításhoz szükséges ajánlószelvényeit egy válaszborítékban, postai úton várja a választópolgároktól. Az Országos Választási Iroda vezetője szerint ezt semmilyen jogszabály nem tiltja.

Semmiféle jogszabály nem tiltja, hogy egy párt a választások előtt az ajánlószelvényeit postai úton gyűjtse - mondta az InfoRádióban az Országos Választási Iroda vezetője, hozzátéve: ebben az esetben az adott politikai tömörülésnek nagy körültekintéssel kell kezelnie a személyes adatokat.

Rytkó Emília ezt annak kapcsán mondta el, hogy a szabad demokraták nem a lakásokba bekopogtatva próbálják begyűjteni támogatóik ajánlószelvényeit Budapesten, hanem válaszborítékot juttatnak el az embereknek, hogy a kitöltött szelvényeket ők adják fel.

Az már a választó saját belátásán múlik, hogy feladja a személyes adatait tartalmazó cédulát egy ismeretlen címre, vagy személyesen adja át egy olyan embernek, aki igazolni tudja kilétét.

Rámutatott arra is: ha a párt a törvények szerint kezeli az így beérkezett cédulákat, a személyes adatok nem sérülhetnek.

Hanganyag: Szépvölgyi István


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást