Navracsics: A politika művészete nem arról szól, hogyan lehet elvenni az emberek pénzét

Infostart
2009. április 5. 17:30
A Fidesz szerint a választás nélkül létrejövő kormány illegitim, gyenge és átmeneti, márpedig Magyarországnak erős kormányra van szüksége, erős kormány pedig csak választással jöhet létre.

Navracsics Tibor, a legnagyobb ellenzéki párt parlamenti frakcióvezetője az InfoRádiónak azt mondta: a politika művészete nem arról szól, hogyan lehet elvenni az emberek pénzét, hanem arról, miként lehet kivezetni a válságból az országot, és a gazdasági bővülés útjára lépni.

A Fidesz parlamenti frakcióvezetője szerint a Bajnai Gordon vezetésével megalakuló új kabinet a Gyurcsány-kormány munkáját folytatja majd. Navracsics Tibor az InfoRádióban úgy vélte: sem új politikai stílust, sem új tartalmat nem jelent a mostani átalakulás.

Hozzátette, hogy a Fidesz továbbra is csak az előrehozott választások megtartását tartaná legitimnek a jelenlegi helyzetben. A frakcióvezető megismételte: nem lehet erős támogatottsága egy, a választópolgárok megkérdezése nélkül létrejövő kabinetnek olyan helyzetben, amikor a politika hiteltelensége mindennapi beszédtéma.

Navracsics Tibor szerint az MSZP és az SZDSZ is hajlik arra, hogy ősszel előrehozott választásokat tartsanak Magyarországon.

Hanganyag: Németh Zoltán


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást