Képriport: repülőgép rongált meg egy családi házat

Infostart
2009. március 30. 20:11
Egy utasszállító repülőgép légörvénye okozott kárt egy XVII. kerületi családi ház tetőszerkezetében. Az épületben lakó Miklósi Lászlóné az InfoRádiónak azt mondta: hétfő hajnalban egy nagy robajra ébredtek, majd azt látták, hogy a tető több részéről is hullanak a cserepek. A Budapest Airport szóvivője szerint senki sem hibázott, a légitársaság, és a repülőgép pilótája is a szabályoknak megfelelően járt el. Szollár Domokos kiemelte: lát esélyt a család kártalanítására.

Egy leszálló repülőgép okozta légörvény miatt rongálódhatott meg egy családi ház tetőszerkezete hétfőre virradóra a XVII. kerületi Berzsenyi Dániel utcában.

A ház tulajdonosa, Miklósi Lászlóné az InfoRádiónak azt mondta: éjjel fél három után egy óriási robajra ébredt, és amikor kiszaladt az udvarra, akkor látta, hogy egy repülőgép haladt el a családi házuk felett, és a tetőről több négyzetméternyi területen leperegtek a cserepek, és megrongálódott az ereszcsatorna. Személyi sérülés nem történt.

A rendőrség, a légügyi hatóság és a kerületi önkormányzat emberei is kimentek a kárhelyszínre, és vizsgálatot indítottak. A megrongálódott tetőszerkezetet a kerületi önkormányzat ideiglenesen kijavíttatta - közölte a nő.

Szólt arról is, harminc éve lakik az utcában, és már hozzászoktak a repülőgépek le- és felszállásakor keletkezett zajokhoz, de ilyen eset még soha nem fordult elő.

A Budapest Airport szóvivője szerint a repülőgépek ritkán szállnak le a XVII. kerületi Rákoshegy közelében, most is azért volt erre szükség, mert az egyik kifutópályát felújítás miatt lezárták. Szollár Domokos szerint senki sem hibázott, a légitársaság, és a repülőgép pilótája is a szabályoknak megfelelően járt el. Hozzátette, lát esélyt a megrongálódott tetőszerkezetben élő család kártalanítására.

Hanganyag: Gál Ildikó


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Miklósi Lászlóné
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Szollár Domokos
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást