Gyurcsányt tekintik elnöknek a zalai szocialisták

InfoRádió / MTI
2009. március 29. 11:49
A zalai szocialisták Gyurcsány Ferencet tartják az MSZP elnökének, valamennyi városi szervezet úgy döntött, hogy továbbra is őt támogatják - tájékoztatta vasárnap közleményben a párt megyei elnöke az MTI-t.

Baracskai József közölte: a zalaegerszegi küldöttgyűlés szombaton egyhangú szavazással döntött Gyurcsány Ferenc támogatásáról, és ehhez csatlakoztak a nagykanizsai, a zalaszentgróti, a keszthelyi és a lenti-letenyei szervezetek elnökségei is.

Gyurcsány Ferenc a kongresszustól kapta elnöki megbízatását 85 százalékos szavazataránnyal, így azt csak a párt április 5-i legfelső fórumán adhatja vissza - olvasható a zalai szocialisták közleményében.

"Kérjük elnökünket, hogy küzdjön meg újra a tisztségért - ha lesz kihívója -, és elvszerű vitában fejtse ki programját". Hirdessen csapatot, mert lemondásával a tagság elvárásának megfelelően az elnökségi tagok tisztségének is meg kell szűnnie. "Mi sem a Suchman-féle, sem az Orbán Viktor-féle forgatókönyvet nem vagyunk hajlandók követni, csak a Magyar Szocialista Párt kongresszusának döntéseit fogadjuk el a jövőben is" - fogalmaztak a zalai szocialisták.