Egy ember, aki biztosan nem lesz kormányfő

Infostart
2009. március 27. 10:00
Nem kívánok politikai babérokra törni - mondta a Figyelőnek adott interjújában a Lehet Más a Politika párt EP-listáján szereplő Cserhalmi György. A színész a jelenlegi politikai helyzet kapcsán kitért arra is: előrehozott választásokra számít, ami - mint mondta - úgy tűnik, egybeesik az állampolgárok és a piac akaratával.

A színház jelenével kapcsolatban Cserhalmi György úgy vélte: válság van, de nem csak a gazdaságban, hanem a kultúrában is. Leáll számos produkció, kérdésessé válnak már tervbe vett dolgok. Tökéletes a bizonytalanság. A konkrét nemmel, konkrét igennel lehet mit kezdeni, de a talán egy rettenetes kategória - tette hozzá Cserhalmi György.

Az április elsejei áremelés részeként - Európában példátlan módon - kötelezővé kívánják tenni egy olcsóbb gyógyszer alkalmazását a súlyos állapotú rákbetegek számára - írja a Heti Válasz. A négymilliárdos piacra egyetlen cég kapna belépőt; ügyvezetőjének édesapja a parlament egészségügyi bizottságának szocialista tagja, Czinege Imre. A kft. állítása szerint a Heti Választól értesült arról, hogy készítményük kizárólagosságot kaphat az új betegeknél, legalábbis addig, amíg versenytárs nem lép a piacra. A Pharmacenter a jelek szerint nem örül a terveknek, kikéri magának, hogy bármi köze lenne az előterjesztéshez, sőt "kizártnak, etikátlannak és versenyellenesnek" tartaná, ha a gyógyszer kötelezően alkalmazandó lenne új onkológiai betegeknél - írja a hetilap.

Már a gyakorlatban is tanulmányozható a kórházműködtetés új, fideszes modellje - írja a Heti Világgazdaság. A jászberényi gyógyintézet tavaly óta vállalkozásként működik - az alpolgármester üzlettársának irányításával. A költségvetési intézményt ugyanis az önkormányzat tavaly jogutód nélkül megszüntette, és helyette létrehozott egy nonprofit egészségügyi szolgáltató kft-t, valamint egy nyereségérdekelt vagyonkezelő céget. A legfrissebb jászberényi számvetés szerint a kórház "tisztába tételének" számlája megközelíti az egymilliárd forintot, a nyereség ellenben, közelebbről meg nem határozott ideig, még várat magára.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást