Miért kellett Indiában tanulmányozni a romaintegrációt?

Infostart
2009. március 6. 07:25
Ma jár le annak a belső vizsgálatnak a határideje, amelyet a miniszterelnök rendelt el több minisztériumban a tatárszentgyörgyi tragédia miatt. Az oktatási tárca főigazgatója és kísérete tavaly nyolcnapos indiai tanulmányútra ment, amelyen állítólag a romaintegrációs programokhoz gyűjtöttek tapasztalatokat. Szemlézés a reggeli lapokból.

A Népszabadság arról ír, hogy ma jár le annak a belső vizsgálatnak a határideje, amelyet a miniszterelnök rendelt el több minisztériumban a tatárszentgyörgyi tragédia miatt. A lap emlékeztet arra, hogy sem a rendőr, sem a helyszíni halottszemlét végző ügyeletes doktornő nem ismerte föl a lőtt sérüléseket a tatárszentgyörgyi kettős gyilkosság áldozatain. A helyszíni halottszemlét 2007-ig speciálisan képzett orvosokkal végeztették. Azonban egy 2006-os törvénymódosítás hatására a rendőrorvosok hátat fordítottak a testületnek.

A Magyar Nemzet cikke szerint Borovszky Tímea, az oktatási tárca főigazgatója és kísérete tavaly nyolcnapos indiai tanulmányútra ment, amelyen állítólag a romaintegrációs programokhoz gyűjtöttek tapasztalatokat. A lap megkérdezte, mit sikerült hasznosítani a tapasztalatokból, ám a minisztérium olyan programokat tulajdonított a tanulmányútnak, amelyeket már jóval Borovszky elutazása előtt kidolgoztak, sőt nyilvánosságra is hoztak.

A cseh és szlovák pénzügyi felügyeletek szerint jó az együttműködés és a kommunikáció a régiós országok társszervezeteivel, így a magyar felügyelettel is, de az Index inkább a PSZÁF-ot kérdezte arról hogy Magyarország miért maradt ki az első körben 5 kelet-közép-európai uniós tagállam jegyezte nyilatkozatból. Az egyik verzió szerint utólag könyörgött az ország gyorsan, a másik szerint egyszerűen lassú volt a PSZÁF; így vagy úgy a piaci szereplők szerint ez elképesztő dilettantizmus volt, amely miatt tegnap hozzájárult a forint mélyrepüléséhez, de hosszabb távon is lesz következménye.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Lapszemle 1
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást