SZDSZ: a kormány karanténba zárta Magyarországot

Infostart
2009. március 5. 16:01
Az SZDSZ azt kéri a Fidesztől és Gyurcsány Ferenc kormányfőtől, hogy támogassa a Reformszövetség terveit. Az SZDSZ szerint a javaslatcsomag a lehetőség programja, ezért a párt átvette azt. Kóka János frakcióvezető szerint a kormány politikája karanténba zárta az MSZP-t, és most karanténba zárta Magyarországot az Európai Unión belül is.

Az SZDSZ elnöke támogatást kér ahhoz, hogy az Országgyűlés elfogadja a Reformszövetség által kidolgozott javaslatcsomag. Fodor Gábor ezért fölszólította Orbán Viktort, hogy álljon a programcsomag mellé, Gyurcsány Ferenctől pedig azt várja, hogy alakítsa át korábbi elképzeléseit.

Hozzátette: az SZDSZ nem szeretne egybeolvadni más pártokkal, továbbra is a liberálisokat szeretnék önálló pártként képviselni. Kóka János frakcióvezető a lehetőségek programjának nevezte a szövetség elképzeléseit, amelyet a szocialistákkal való egyeztetés után valószínűleg napirendre vesz a parlament.

A szabad demokraták most azon fáradoznak, hogy azt sürgősséggel lehessen tárgyalni, de ehhez a meglévő 29 mellé még 21 képviselő támogatását kell megnyerniük.

Kóka János szerint a kormányfő olyan lépésekkel szeretné megoldani a válságot, amelyeket 2006-ban kellett volna megtenni. Úgy fogalmazott: a kormány politikája karanténba zárta az MSZP-t, és most karanténba zárta Magyarországot az Európai Unión belül is.

Hanganyag: Gál Ildikó


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást