Herényi: Bokros konzervatív pénzügyminiszter volt

Infostart
2009. március 3. 13:59
Herényi Károly, az MDF frakcióvezetője szerint nem jelentene értéktorzulást pártja számára, ha a júniusi európai parlamenti választáson a párt listáját Bokros Lajos vezetné. Az egykori pénzügyminiszter konzervatív gazdasági programot hajtott végre egy szocialista kormányban - tette hozzá.

Nem jelent értékrendbeli változást az MDF-nek, hogy Bokros Lajost kérte fel európai parlamenti listavezetőnek, hiszen pénzügyminiszterként konzervatív programot hajtott végre egy szocialista kormányban - mondta az InfoRádió kérdésére Herényi Károly. Az MDF frakcióvezetője hozzátette: a legkeményebb vád az volt Bokros Lajossal szemben pénzügyminisztersége idején, hogy thatcheri programot valósít meg, aminek nincs köze a baloldali gondolkodásmódhoz.

Az értékváltás vagy ellentmondás teljesen kizárt, kizárólag kommunikációs zavar történt, ugyanis hamarabb kiszivárgott Bokros Lajos jelölésének híre, mint ahogy azt az MDF szerette volna - hangsúlyozta a frakcióvezető.

Herényi Károly kiemelte: a párt hétvégén tartja országos választmányi ülését, amelyen megvitatják a kérdést, és bízik benne, hogy sikerül megváltoztatni a más állásponton lévők véleményét. Korábban Olajos Péter, Katona Kálmán és a párt Csongrád megyei választmánya is az egykori tárcavezető jelölése ellen szólalt fel.

A frakcióvezető elmondta: a párt vezetése szombaton találkozott Bokros Lajossal, és akkor a volt miniszter azt közölte, a választmány határozata után hozza meg döntését arról, hogy elfogadja-e a felkérést az EP-lista vezetésére.

Hanganyag: Sigmond Árpád


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást