Demszky vétója

Infostart
2009. március 2. 20:17
A főpolgármester ismét megvétózta az egészségügyi bizottság által három budapesti kórház főigazgatói posztjára kiírt pályázatot. Szolnoki Andrea, a Fővárosi Közgyűlés egészségügyi bizottságának szabaddemokrata elnöke azt mondta: Demszky Gábor álláspontjáról a testület március 19-i ülésén tárgyalnak.

A politikus emlékeztetett: a bizottság tavaly Havas Szófia alelnök indítványára, fideszes támogatással döntött arról, hogy pályázatot ír ki a Bajcsy-Zsilinszky, a Károlyi Sándor és a Nyírő Gyula Kórház foigazgatói posztjára.

A Nyírő Gyula Kórház élén megbízott vezető áll, a másik két intézményt 2003 óta nyugdíjjogosult főigazgatók irányítják. Novemberben a közgyűlés előbb Havas Szófia és Bőhm András szavazatával elutasította a főpolgármesteri vétót.

Az MSZP indítványára a megismételt szavazáskor a három MDF-es képviselő támogatásával a főpolgármester álláspontját fogadták el, és elutasították a pályázat kiírását.

A közgyűlés ezt követően a városvezetés kezdeményezésére elvonta az egészségügyi bizottság vezetői kinevezési jogát, és ezt csak idén kapta vissza a testület. Steiner Pál, az MSZP és John Emese, az SZDSZ frakcióvezetője februárban azt mondta: képviselőcsoportjuk nem tartja indokoltnak a pályázatok kiírását.