Duna-hídról szavaznak a szigetmonostoriak

Infostart
2009. február 28. 16:32
Vasárnap dönt Szigetmonostor lakossága, hogy az autós híd megépüléséhez milyen utat válasszon - tájékoztatta az InfoRádiót a község polgármestere. Molnár Zsolt szerint köze lehet a népszavazáshoz, hogy az elmúlt fél évben megnőtt a Szigetmonostorra bejelentett állandó lakosok száma.

A peres vagy a megegyezéses utat válassza-e Szigetmonostor önkormányzata a Szentendréről oda vezető autós híd megépítésének kikényszerítésére - erről döntenek vasárnap a szigetmonostoriak. A község polgármestere az InfoRádiónak elmondta: a népszavazás hírére az állam leállította a tárgyalásokat.

Molnár Zsolt hozzátette: bármi lesz is a döntés, az nem befolyásolja a magyar állam vagy Szentendre álláspontját, hiszen a helyi népszavazás csak a helyi döntéshozókat kötelezi. Ennek megfelelően az önkormányzat a többség véleményét képviseli majd - közölte, megjegyezve: egy tárgyaláson mindig annak van nehezebb dolga, akinek kisebb a mozgástere.

A polgármester hozzáfűzte: az elmúlt két évben egyaránt 260-300 fővel nőtt a szigetmonostorra bejelentkező állandó lakosok száma, aminek köze lehet a népszavazáshoz.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást