BRFK: elengedték a szombati demonstráción letartóztattakat

InfoRádió / MTI
2009. február 15. 12:05
Elengedte a rendőrség azt a hat embert, akiket a szombaton tartott demonstrációval kapcsolatban elrendelt fokozott ellenőrzés idején állítottak elő - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese elmondta: négy külföldi férfit a Podmaniczky utcából állítottak elő, mert közbiztonságra veszélyes eszközöket találtak náluk; a Keleti pályaudvaron egy nőt azért vettek őrizetbe, mert nem tudta igazolni magát, egy férfinél pedig kábítószert találtak. Kalyó László közölte: valamennyiük ellen szabálysértési eljárást indítottak.

Magyarországi és külföldi szélsőséges szervezetek kezdeményezésére 1997 óta emlékeznek meg a becsület napjaként emlegetett eseményről, vagyis arról, hogy 1945. február 11-én a magyarországi SS-egységek főparancsnoka vezetésével több tízezernyi német és magyar katona tört ki a Vörös Hadsereg által bekerített Budai Várból. A Pilisben húzódó német-magyar vonalakat alig néhány százan érték el. A kitörésben részt vett katonák javarésze fogságba esett vagy meghalt.