A tárcák nem tudják, honnan vonjanak el milliárdokat

Infostart
2009. február 9. 16:35
Az InfoRádió által megkérdezett minisztériumok többsége nem tudja, hogy mely területéről vonjon el pénzt; azok után, hogy a kormányszóvivő bejelentette: 60 milliárd forintot zárol a kabinet a tárcák működési költségvetéséből. A legtöbb miniszter a következő kormányülésig dönt, ám az önkormányzati tárcavezető már most tudja a megoldást.

Az InfoRádió több minisztériumot is megkeresett, miután a kormányszóvivő vasárnap bejelentette: a kabinet 60 milliárd forintot zárol a tárcák büdzséjéből. Daróczi Dávid szerint az elvonás nem lesz egyenlő arányú.

Arról, hogy kinek mennyit kell zárolnia, nem lehet tudni. A legtöbben elzárkóztak a nyilatkozattételtől, és azt mondták, éppen most változtatnak előirányzataikon, zajlanak erről az egyeztetések.

Az önkormányzati miniszter azonban már tudja, miképpen spóroljon: Gyenesei István tárcája a fejlesztések késleltetésével, átütemezésével ér el majd megtakarítást.

Az InfoRádió úgy tudja, Gyurcsány Ferenc kormányfő azt mondta az önkormányzati miniszternek, hogy 3 milliárd forintot kell megtakarítania.

A minisztériumoknak az e heti kormányülésen kell bemutatni a megtakarításhoz szükséges tételes vállalásaikat.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást