Óbudának túl sok kamion jut

Infostart
2009. január 29. 16:32
Óbuda polgármestere kifogásolja, hogy megnyitják a 11-es főút fővárosi szakaszát a 12 tonnánál nehezebb gépjárművek előtt is, ezért a főváros decemberben elfogadott teherforgalmi stratégiájának felfüggesztését kéri.

A Szentendrei út forgalmának jelentős növekedésre számít a III. kerület vezetése. Bús Balázs polgármester ezért kifogásolja, hogy megnyitják a 11-es főút fővárosi szakaszát a 12 tonnánál nehezebb gépjárművek előtt is. A polgármester a főváros decemberben elfogadott teherforgalmi stratégiájának felfüggesztését kéri, de állítása szerint nem kapott egyértelmű választ a Főpolgármesteri Hivataltól.

Amint azt az InfoRádiónak elmondta: szakmai anyagok támasztják alá, hogy fölösleges a Szentendrei útra terhelni a teher-és tranzitforgalmat, hiszen a kamionok szinte biztosan az M3-as nyomvonalat választják.

Ugyanakkor a polgármester szerint a kapcsolódó beruházások - zajvédő falak, csomópontok, környezetvédelmi fejlesztések - is fölösleges pluszkiadásokat jelentenek. Ezért arra számít, hogy hamarosan a helyi civil szervezetek is megpróbálnak nyomást gyakorolni a főváros vezetésére.

A budapesti teherforgalmi stratégiát kidolgozó Parking Kft. ügyvezető igazgatója, Gyarmati Zoltán az InfoRádiónak úgy nyilatkozott, hogy a közgyűlés által decemberben elfogadott stratégia módosítása nincs napirenden.

Hanganyag: Kálló Izabella


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást