A szakszervezet szerint sehol sincs a BKV-nak ígért 30 milliárd

Infostart
2009. január 27. 13:38
Hiányzik az a 30 milliárd forint, amellyel az állam beszállna a BKV-val közösen létrehozandó közlekedési cégbe - mondta az InfoRádiónak a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének elnökhelyettese. Gulyás Attila beszélt a szakszervezet követeléseiről és a tervezett sztrájkról is.

A BKV éppen 30 milliárd forintot próbál a működéséhez szerezni, amit az állam a MÁV-on keresztül folyósítana. A vállalat ebből hozna létre egy új közlekedési céget az állammal közösen. Az összeg lehívása azonban bizonytalan, nem lehet tudni, milyen hatása volna a vállalatra - nyilatkozta az InfoRádiónak a Gulyás Attila, a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének elnökhelyettese.

Hozzátette: azt sem tudják, ha kiszerveznek több ágazatot a cégből, akkor hogyan lehet továbbra is megvalósítani az integrált közlekedést - pusztán szerződések segítségével. Az sem világos, mit jelentene ez az utasokra és a dolgozókra nézve. Bizonytalanság van a cégnél - szögezte le a szakszervezeti vezető.

Akkor nem lesz sztrájk a BKV-nál, ha a cég leállítja a HÉV kiszervezését, feltölti a létszámkeretet és kidolgoz egy hosszú távú finanszírozási programot - mondta az InfoRádiónak a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének elnökhelyettese. Javasolják az önálló üzemigazgatóságok létrehozását, kérik a létszámkeret feltöltését.

Az InfoRádió megkereste a BKV-t is, választ még nem kaptunk. A cég hétfőn a távirati irodának azt mondta, hogy mindent megtesz a sztrájk elkerülése érdekében.

Hanganyag: Herczeg Zsolt


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást