Csomagot kapnak a ferihegyi alkalmazottak

InfoRádió / MTI
2009. január 22. 16:04
Új kompenzációs csomagra tett javaslatot a Ferihegyi repülőteret üzemeltető Budapest Airport a szakszervezetekkel folytatott csütörtöki egyeztetésen. A cég reményei szerint az újabb indítvánnyal kimozdulhatnak a holtpontról az új kollektív szerződésről szóló tárgyalások.

A kompenzációs csomag célja, hogy ellensúlyozza a munkarendek változásából adódó bérkiesést, és hogy bizonyos határok között segítsen az azonos munkakörök között kialakult bérkülönbségek kiegyenlítésében.

A munkaanyagban egyúttal javaslatot tesznek a minőségi jutalomrendszerre is, amely minden műszakban dolgozó alkalmazottra kiterjedne. A tárgyalások pénteken délelőtt folytatódnak.

Korábban a Budapest Airport szóvivője elmondta: csütörtökön sem nyit ki a Ferihegyi repülőtér 1-es terminálja, a járatok továbbra is a 2-esről indulnak, és oda is érkeznek. Szollár Domokos közölte: a munkabeszüntetés felfüggesztése ellenére addig nem nyitják meg az 1-es terminált, ameddig a szakszervezetek fenntartják közvetlen sztrájkfenyegetésüket.