A pártoknál a helyzet változatlan

InfoRádió / MTI
2009. január 21. 20:37
Nem történt érdemi változás az előző hónaphoz képest a pártok támogatottságában - olvasható a Medián legújabb közvélemény-kutatásában.

A HVG megbízásából készített felmérés szerint a Fidesz támogatottsága a választani tudó biztos szavazók körében 61, az MSZP-é 29 százalék.

Az MDF és az SZDSZ ebben a körben egyaránt 4 százalékon áll, vagyis nem jutna be a parlamentbe.

A válaszadók relatív többsége, 42 százaléka továbbra is az előrehozott választást tartaná a legjobb megoldásnak, ugyanakkor a tavalyi népszavazás óta most a legnagyobb - 26 százalék - azoknak az aránya, akik szerint a Gyurcsány-kormánynak a helyén kellene maradnia.

A köztársasági elnök a legnépszerűbb

Továbbra is a köztárasági elnök a legnépszerűbb közéleti szereplő Magyarországon - derül ki a Medián legújabb felméréséből.

A HVG megbízásából készített közvélemény-kutatás szerint Sólyom László - bár népszerűsége 5 százalékponttal csökkent - Kósa Lajossal, a Fidesz-alelnökével holtversenyben áll a lista élén.

A másik jelentős változás, hogy 5 százalékponttal nőtt Demszky Gábor főpolgármester népszerűsége. Az elemzők szerint ez azzal függ össze, hogy a szabad demokrata politikus épp az adatfelvétel napjaiban hirdette meg a szmogriadót Budapesten.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Sánta András összefoglalója
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Karácsony Gergely, a Medián kutatási igazgatója
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást