Már biztosan nem találnak dioxinos ír húst

Infostart
2008. december 20. 13:04
A budapesti főállatorvos szerint mostanra teljes biztonsággal kiszűrték Magyarországon a dioxinszennyezés miatt betiltott forgalmazású írországi eredetű alapanyagokat. Hajós Ádám erről az ünnepek előtt végzett élelmiszerbiztonsági és fogyasztóvédelmi ellenőrzés értékelésén beszélt Budapesten.

Süth Miklós országos főállatorvos kedden tiltotta meg valamennyi írországi eredetű, szeptember elseje és december hatodika közötti vágásból származó sertéshús és -zsír forgalmazását, illetve visszahívását abban az esetben, ha a megengedettnél nagyobb mértékben tartalmaznak dioxint.

Az ír állategészségügyi hatóság december 7-én tájékoztatta az Európai Uniót, hogy dioxinnal szennyezett sertéshús kerülhetett forgalomba a tagországokban.

A laboratóriumi vizsgálatok alapján a rákkeltő anyag aránya mintegy százszorosa volt az unióban megengedett szintnek.

Hanganyag: Szépvölgyi István


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hajós Ádám
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást