Ferihegyi sztrájk - a szakszervezetek tovább tárgyalnának

Infostart
2008. december 18. 15:00
Nem írták alá a Budapest Airport által készített megállapodás-tervezetet a szakszervezetek - közölte a ferihegyi repülőteret üzemeltető cég. A tájékoztatás szerint a Budapest Airport vezetése önmagára nézve kötelezőnek tekinti a szakszervezetekkel közösen kidolgozott dokumentumot.

Kovács Zoltán, a ferihegyi sztrájkbizottság elnöke azt mondta: a szakszervezetek tovább akarnak tárgyalni a munkáltatóval, és elkészítették saját megállapodás tervezetüket, azt azonban a Budapest Airport vezérigazgatója nem vette át. Hangsúlyozta: közeledtek az álláspontok a legutóbbi tárgyaláson, de a kollektív szerződésre, a munkarendre és a pótlékrendszerre új javaslatokat tettek a munkáltatónak.

Szollár Domokos, a Budapest Airport szóvivője az InfoRádióban azt mondta: az érdekképviseletek nem fogadják el azt a megállapodást, amelynek feltételeit közösen alakította ki a munkáltató és a szakszervezetek, ezért egyelőre nincs értelme a további tárgyalásoknak.

Ferihegyen csütörtökön a dolgozók 70 százaléka felvette a munkát reggel, a forgalom zavartalan, járatokat nem kellett törölni, és nagyobb késések sincsenek.