Az OMMF két vezető tisztségviselőjének előzetes letartóztatását kezdeményezik

InfoRádió / MTI
2008. december 18. 16:52
Az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség két vezető tisztségviselőjének előzetes letartóztatását kezdeményezte a Nemzeti Nyomozó Iroda.

A Nemzeti Nyomozó Iroda szerda reggel vette őrizetbe a főfelügyelőség elnökét, Papp Istvánt és az ellenőrzési főosztály vezetőjét, Cseke Zoltánt. Mindkettejüket hét rendbeli hivatali visszaéléssel gyanúsítják.

Papp István és Cseke Zoltán a gyanú szerint munkaügyi szabálytalanságok miatt elmarasztalt cégeknek olyan hamis igazolásokat állított ki, amelyek felhasználásával a vállalkozók közbeszerzési pályázatokon indulhattak és állami támogatásokat igényelhettek.

Az MTV hírportálja úgy értesült, hogy az NNI gazdaságvédelmi főosztálya egy időben több helyszínen, így a munkaügyi főfelügyelőség irodáiban is házkutatást tartott; a nyomozók dokumentumokat és számítógépeket foglaltak le.

A főfelügyelőség elnöke szerda délelőtt tartott volna sajtótájékoztatót a szervezet éves tevékenységéről, helyette azonban azt a felügyelet szóvivője tartotta. Gedeon András ennek indokaként azt mondta, hogy az "elnöknek hirtelen más elfoglaltsága adódott".