Újabb járatait törölte a Malév

Infostart
2008. december 13. 12:37
A pénteken bejelentett hat járaton kívül további hét törléséről döntött a Malév a Ferihegyi repülőtéren szerda reggel óta tartó sztrájk miatt. Az utasbiztonsági ellenőrzés némileg felgyorsult.

A légitársaság szóvivője az InfoRádióban elmondta: nem indul el délután a Tiranába, a Várnába, a Szarajevóba, a Marosvásárhelyre, az Amszterdamba, a Brüsszelbe és a Frankfurtba tartó egy-egy gép. Németh Krisztina hangsúlyozta: a Malév honlapján vagy telefonon érdeklődhetnek az utasok az aktuális helyzetről.

A Budapest Airport szóvivője az InfoRádióban azt mondta: javult a helyzet a Ferihegyi repülőtéren, a 2B terminál induló szintjén is csökkent a zsúfoltság, miután már négy utasbiztonsági kapu működik.

Szollár Domokos hangsúlyozta: az továbbra is bizonytalan, hogy hány járat marad ki, iééetve késik, de tapasztalata szerint minden légitársaság arra törekszik, hogy ha késéssel is, de elindítsa a gépeket. A szóvivő azt kérte az utasoktól, hogy indulás előtt mindenképpen tájékozódjanak járatukról.

A távirati iroda értesülése szerint a légitársaságok képviselői próbálnak nyomást gyakorolni a Budapest Airport vezetőire, hogy üljenek le tárgyalni a szakszervezetek képviselőivel. A BA és a szakszervezetek pénteken tartottak informális találkozót, melyet a felek utólag eltérően értékeltek.

A sztrájkot szervező érdekképviseletek a Budapest Airport átalakításának felfüggesztését és egy új kollektív szerződés aláírását követelik.

Hanganyag: Németh Zoltán


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Németh Krisztina
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Szollár Domokos
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást