Zuschlag-per: az érintettek cáfolnak

Infostart
2008. december 3. 16:30
A Zuschlag-per tizedrendű vádlottja szerint Arató Gergely oktatási államtitkár, Kiss Péter kancelláriaminiszter és Újhelyi István, az MSZP alelnöke is tudott a szabálytalan pályázatokról.

Szente Zsolt megtagadta a vallomástételt, de a kecskeméti tárgyaláson a tanácsvezető bíró felolvasta a nyomozás során tett vallomását.

Eszerint a bűnpártolással, magánokirat-hamisítással és hamis tanúzásra való felbujtással vádolt férfit, aki Kiskunhalason ügyvédként praktizált, Zuschlag János 2006 nyarán kérte meg, hogy vállalja el - az ebben az ügyben negyedrendű vádlott - Õri András képviseletét, aki ellen eljárás indult civil szervezetek pályázaton elnyert pénzei miatt.

Szente Zsolt szerint Zuschlag János azt mondta: senkinek nem érdeke, hogy az ügy magasabb szintre is eljusson, és hozzátette: Arató Gergely és felesége, valamint Újhelyi István és Kiss Péter is tudott a tevékenységükről.

Arató Gergely, Újhelyi István és Kiss Péter egyaránt cáfolja, hogy tudott az ügyről. A kancelláriaminiszter azt is közölte: hamis vád, valamint hamis tanúzás miatt feljelentést tesz.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást