A hideg beköszöntével nő a mentőkhöz érkező segélyhívások száma

Infostart
2008. november 19. 14:29
Az első fagyok beköszöntével általában megnő az Országos Mentőszolgálathoz érkező segélyhívások száma - mondta a szolgálat szóvivője. Győrfi Pál nem erősítette meg az InfoRádió értesülését, miszerint már halálos áldozata is lenne a fagynak. Mint mondta: a mentők nehezen tudják megállapítani, hogy egy kihűlt ember mi miatt halt meg.

Többször riasztják hajléktalanokhoz az Országos Mentőszolgálat munkatársait a hideg és a fagyok beköszöntével - közölte az InfoRádióval Győrfi Pál. A szolgálat szóvivője kifejtette: sok esetben lehűlt, eszméletlen állapotban lévő emberhez hívnak mentőt, míg akad, hogy szociális segítségre lenne szükség, ám ez már a Menhely Alapítvány feladata.

Az Országos Mentőszolgálat szóvivője nem tudta megerősíteni az InfoRádió értesülését, miszerint már halálos áldozata is lenne a fagynak. Győrfi Pál kiemelte: nem mindig tudják megállapítani, hogy pontosan mi okozta egy hajléktalan halálát, hiszen elképzelhető, hogy az éjszaka során megfagyott, és az is, hogy szívinfarktus okozta a halálát, és mire megtalálják, már a teste is kihűlt.

Hozzátette: a téli időszakban különösen veszélyeztetett hajléktalanok ellátása érdekében a mentőszolgálat szoros kapcsolatot tart a Menhely Alapítvánnyal.

Hanganyag: Hegedûs Zsuzsa


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást