Patai Mihály lehet a tőzsde elnöke - lapszemle

Infostart
2008. november 17. 06:35
A Népszabadság értesülése szerint Patai Mihályt, az UniCredit Bank Hungary elnök-vezérigazgatóját kérte fel a Budapesti Értéktőzsde elnökének a BÉT többségi tulajdonosa, a Wiener Börse.

A lap információi szerint Patai Mihály elfogadta a felkérést, kinevezéséről a BÉT december 4-ére összehívott közgyűlése dönt.

A Magyar Nemzet azt írja, hogy bár az egészségügyi ágazathoz tartozó szervezetek mindegyikére jelentős megszorítás vár, úgy tűnik, a volt szocialista egészségügyi miniszter, Csehák Judit közalapítványát nem érinti a gazdasági válság. Az általa vezetett Betegjogi, Ellátott-jogi és Gyermekjogi Közalapítvány ugyanis a jövő évi költségvetési tervezet szerint harminc millió forinttal magasabb támogatásban részesül, így jövőre az alapítvány már 250 millió forintból gazdálkodhat.

A Napi Gazdaság arról számol be, hogy többen használhatónak tartják, néhányan fenntartással kezelik az új médiatörvény tervezetét, így még nem tudni, hogy a most elkészült és véleményezésre megküldött munkapéldány is a szemétben végzi-e. A lap által megkérdezett médiumok a november 20-ai határidőig elküldik észrevételeiket a készülő törvényhez. A kereskedelmi rádiók a reklámidő szabadabb felhasználását, illetve a felügyelő hatóság döntési mechanizmusának nagyobb átláthatóságát szeretnék. A szabályozó többek között elindítaná a közmédiumok reklámmentességét is.

A Világgazdaságnak elismerte a Magyar Nemzeti Bank, hogy túl alacsony volt a devizatartalék. Mielőtt Magyarország felvette volna a Nemzetközi Valutaalap mentőcsomagját, találgatások jelentek meg a befektetési intézményeknél, vajon elegendő-e a jegybank devizakészlete a 2009-ben lejáró tartozások fedezésére. Az MNB a Világgazdaságnak azt mondta, a banki adósságállományon belül a rövid lejáratú adóságok gyors ütemben emelkedni kezdtek, ezért is kellett az IMF hitelügyletet minél hamarabb megkötni.

Hanganyag: Litauszky Balázs


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Lapszemle 1
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Lapszemle 2
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Gazdasági lapszemle
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást