Bíróság előtt a társukat brutálisan meggyilkoló gimnazisták

Infostart
2008. november 17. 12:04
Megkezdődött annak a két kaposvári gimnazistának a büntetőpere a Somogy Megyei Bíróságon, akiket egy osztálytársuk brutális megölésével vádolnak. A bíróság az ügyet zárt ajtók mögött tárgyalja.

A büntetőper a vádirat ismertetésével kezdődött meg.
E szerint a két 16 éves fiú tavaly májusban egy tóhoz csalta a nagyatádi diákot, ahol olyan brutálisan bántalmazták, hogy belehalt sérüléseibe. A fiút kővel, fával és egy vésővel verték meg, majd a fiút a tóba dobták.

A nagyatádi fiú megölését a két tizenhat éves iskolás elismerte. A rendőrségen azt mondták: barátjukat azért ölték meg, mert lekezelően, agresszívan bánt velük.

A Somogy Megyei Főügyészség csaknem háromezer oldalas nyomozati anyag alapján készítette el a vádiratot. Ebben az áll, hogy a két fiú a bűncselekmény elkövetését előre kitervelte, és a bűntett elkövetésére egy hónapig készültek.

A gyilkosság előtt alaposan felderítették a tó környékét, és egy gödröt is ástak a holttestnek. Később azonban úgy határoztak, hogy az áldozatot a tóba dobják. A vádirat szerint a fiúk gyakorolták, hogy miként ölik meg társukat. A két elkövető május végén csalta a tóhoz a fiút, ahol bottal és vésővel azonnal ütlegelni kezdték, majd a brutális verés után a tóba lökték.

A két vádlottat megbilincselve hozták a bíróságra, ugyanis a fiúk tavaly óta előzetes letartóztatásban vannak. Az ügyész indítványára, valamint a védők és a vádlottak kérésére a bíró zárt tárgyalást rendelt el az eljárás bizonyítási szakaszára. A vádirat ismertetése után a bíróság várhatóan zárt ajtók mögött meghallgatja a vádlottakat és tanúkat is.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást