Gyurcsány Ferenc levelét megírta - a csúcsra invitálja Orbánt

InfoRádió / MTI
2008. november 8. 11:34
A miniszterelnök levelet írt a Fidesz elnökének; azt kéri tőle, hogy bírálja felül álláspontját, és vegyen részt a gazdasági csúcson - közölte Daróczi Dávid kormányszóvivő.

Gyurcsány Ferenc a levélben arra szólítja fel Orbán Viktort, hogy a gazdasági csúcson ismertesse: miként lehet megvalósítani azon elképzelését, miszerint adócsökkentés mellett több támogatást adnának a hazai vállalkozásoknak, a szociális biztonság vagy a költségvetés egyensúlyának veszélyeztetése nélkül.

Daróczi Dávid ezzel összefüggésben kitért arra: a kormány szerint ezt a négy dolgot egyszerre lehetetlen megcsinálni, de ha a Fidesz előáll egy reális, koherens, megvalósítható, jó javaslattal, akkor a kabinet készen áll arra, hogy azt végrehajtsa.

"A mai helyzetben nekem nem Ön, Önnek pedig nem én vagyok az ellenfele, mindkettőnknek és Magyarországnak is ma a gazdasági válság az ellenfele. Minden más most másodlagos. Bizonyos vagyok benne, hogy ezt Ön is így gondolja" - írta a miniszterelnök a Fidesz elnökének.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök múlt hétfői napirend előtti felszólalásában javasolta, hogy a parlament gazdasági bizottságának keretei között egyeztessék a gazdasági válság hatásainak csökkentéséről szóló programokat, és készítsék elő a szükséges döntéseket. A gazdasági csúcsra a tervek szerint csütörtökön kerül sor.