Száz tonna szemétben élt a nyugdíjas

Infostart
2008. november 7. 21:40
Elég régen takaríthatott utoljára az a brit nyugdíjas, akinek házában 100 tonna szemét halmozódott fel. Fegyverek, elektronikus készülékek, vegyi anyagok és csontvázak lepték el a lakás mindhárom emeletét.

Nem nagyon tudott volna takarítani Merv Jones, akinek lakását szó szerint elöntötte a szemét. Az angliai Grimsby városában élő férfi háromemeletes házának szinte minden helyiségét a padlótól a plafonig hulladék borítja, sőt még kertje is kész felfordulás.

Szomszédjai már több éve panaszkodnak a városi tanácsnál, amelynek munkatársai végre kimentek a nyugdíjas férfi házához, ahol megdöbbenve tapasztalták, hogy milyen állapotok uralkodnak.

A 73 éves nyugdíjas számtalan régi fegyvert, lőszert, kardot, valamint több száz babát, elektronikus eszközt, képet, könyvet és dísztárgyat tárolt a lakásban, ahol azonban a kacatok mellett óriási mennyiségű háztartási hulladék is felhalmozódott.

A városi tanács munkatársai egy szállodában helyezték el a férfit, amíg kipucolják a lakást. Terveik szerint 3 hétre lesz szükség, hogy a közel 100 tonna szemetet elvigyék, de a munka díját behajtják a nyugdíjason.

Az egyik szomszéd szerint a munkások még propángázt és egyéb vegyi anyagot is találtak az épületben, így a munkát le kellett állítani, amíg a tűzoltók kiérkeztek és elvitték a veszélyes anyagokat. A nő azt is állította, hogy hat kutya csontvázát is megtalálták a szemét között. A hatóságok a férfi másik lakását is meg akarják vizsgálni.