Böhöm és életveszélyes szellemház a Király utcában

Infostart
2008. november 7. 07:43
Harminc év múlva az összeomlás határára kerülhet a Király utcában felhúzott hatalmas, igénytelenül megvalósított épület - írja az Index. Lapszemle.

Új törvénnyel akarják felváltani a pártok az 1996-os médiaszabályozást - olvasható a Népszabadságban. Nagy az egyetértés bal- és jobboldal között. Egyaránt növelnék a politika, ezen belül a nagy pártok közszolgálati befolyását. A kereskedelmi tévék viszont még nagyobb szabadságot élveznének. A pártok Új Nemzeti Médiahatóságot hoznának létre, amelynek hatósági jogosítványai messze túlnőnének a mai ORTT jogi lehetőségein. Lehetővé tennék, hogy a médiahatóság magánszemélytől és szervezettől adatot kérjen be, ezen túl bármely helyszínt átkutathat, oda a tulajdonos akarata ellenére is beléphet - igaz, csak bírósági engedéllyel.

A Magyar Nemzet úgy tudja: mintegy százmillió forinttal, 1,6 milliárdra emeli a kormány a jövő évi költségvetési törvénytervezet szerint a terhesség-megszakításokra fordított támogatás összegét. A Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnöke nem érti, miért preferálják az abortuszt. Szabó Endre úgy fogalmazott: lehet, hogy számolnak a gyermekvállalási kedv zuhanásával.

Az Index szerint huszonöt-harminc év múlva az összedőlés határára kerülhet az a Király utcában felhúzott épület, amely nemcsak azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy a város egyik legfrekventáltabb részén, a Gozsdu udvarral szinte szemközt épült, hanem azzal is, hogy a környék legnagyobb ilyen vállalkozása. A város legjobb részére épült lakóparkból mindent kispóroltak, amit lehet, a vakolat hullik a mennyezetről, az alapok áznak, a spanyol tulajdonos csődbe menekült - Budapest egyik legszebb részét tették tönkre.

A Napi Gazdaság arról ír, hogy jövő héten kellene elkészülnie a Magyar Energia Hivatal előterjesztésének a januári gázárváltozásról ahhoz, hogy az árszabályozási jogkörrel rendelkező miniszter legkésőbb december elsején kihirdethesse az új árakat. A lap szerint a MEH-nél dolgoznak a javaslaton: az új ár a piaci szereplők szerint a jelenlegi 131,30 forint/köbméterhez képest legalább 10-15 százalékkal lehet magasabb.

A Világgazdaság tájékoztatása szerint a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium szakállamtitkára egy konferencián azt mondta: a használatarányos útdíjrendszer bevezetésének ma valószínűsíthető időpontja a következő évtized lehet. Csepi Lajos hangsúlyozta: mivel a közlekedés rendkívül drága, a fejlesztési és fenntartási költségeket - legyen szó vasútól vagy közútról - az adófizetők pénzéből egyre kevesebb gazdaság tudja felvállalni.

Hanganyag: Gál Ildikó


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Lapszemle 1.
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Lapszemle 2.
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Gazdasági lapszemle
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást