Gyurcsány: a kijózanodás időszaka kell, hogy jöjjön a politikában

InfoRádió / MTI
2008. november 6. 12:16
A kormány célja, hogy minél kevesebb munkahely szűnjön meg - mondta az Idősügyi Tanács ülésén Gyurcsány Ferenc. A miniszterelnök hozzátette: Magyarország mostani gazdasági helyzetéért kétharmad részben a nemzetközi pénzügyi válság a felelős, egyharmad részben pedig az, hogy az elmúlt tíz évben a megengedhetőnél jóval több erőt és energiát fordítottak a rivalizálásra a politikai erők.

Gyurcsány Ferenc szerint a politikában el kell, hogy jöjjön a kijózanodás időszaka: új eszmékre és új gondolkodásra van szükség, amelynek a középpontjában egy sokkal átfogóbb, újrafogalmazott nemzeti felelősségben való közös osztozásnak kell állnia.

A miniszterelnök szerint az, hogy az elmúlt tíz évben a megengedhetőnél jóval több erőt és energiát fordítottak a rivalizálásra a politikai erők, folyamatosan olyan irányba tolja a kormányon lévőket, amely egyre több terhet rak az államra, amely egy ponton túl már nem képes ezeket viselni.

Gyurcsány Ferenc felelősségteljesnek nevezte, ahogyan a nyugdíjasok reagáltak az őket érintő megvonások hírére és megköszönte ezt nekik.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Összefoglaló
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Németh Zoltán tudósítása
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást