Képriport: előzetes letartóztatásba helyezték Farkas Károlyt

Infostart
2008. november 5. 15:07
A rendőrség továbbra is nagy erőkkel keresi az olimpiai bajnok Farkas Pétert, aki büntetőügye tárgyalásának szünetében tűnt el a bíróság épületéből testvérével együtt. Farkas Károlyt kedd este találtak meg a nyomozók, és szerdán a bíróság már előzetes letartóztatásba helyezte.

Farkas Péter testvérét, Farkas Károlyt kedd este Vecsésen egy családi ház előtt egy autóban fogták el a nyomozók. A férfi az autó hátsó ülésén feküdt, a járművet az egyik ismerőse vezette. Az InfoRádió értesülése szerint a férfi a fővárosban bujkálhatott, erre utal, hogy a nyomozók Budapestről követték egészen Vecsésre a férfit.

Értesüléseink szerint Farkas Károly elfogásakor nem tanúsított ellenállást, de esélye sem lett volna a menekülésre, mert a Budapesti Rendőr-főkapitányság Kábítószer Bűnözés elleni Osztályának munkatársai vették körbe a férfi autóját és a családi házat is. A BRFK sajtóügyeletese, Kanyó László azt mondta: Farkas Károlyt egy alapos kutatás után sikerült megtalálniuk.

Testvérét, a birkózó olimpiai bajnokot még keresik a nyomozók. Az InfoRádió úgy tudja, Farkas Károly nem árulta el, hogy hol tartózkodik a testvére. Azt is elképzelhető, hogy Farkas Péter időközben külföldre szökött.

A bíróság hétfőn adott ki elfogatóparancsot Farkas Péter olimpiai bajnok és testvére ellen, akik nem várták meg az ítélethirdetést az ellenük kábítószerrel való visszaélés miatt indított perben a Pesti Központi Kerületi Bíróságon. Farkas Péter első fokon öt év fegyházat kapott bűnsegédként elkövetett kábítószerrel visszaélés miatt, míg testvérét hét év fegyházra ítélték.

Az ítélethirdetés közben Farkas Károly rosszullétre hivatkozva szünetet kért, és a határozathirdetés folytatásakor már nem tért vissza a tárgyalóba. Órákkal később újabb szünetet tartott a bíróság, azután azonban már Farkas Péter sem ment vissza.

A történtek miatt Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter vizsgálatot kezdeményezett a Magyar Ügyvédi Kamaránál és az Országos Igazságszolgáltatási Tanácsnál.

A két férfi nem követett el bűncselekményt azzal, hogy eltűntek a bíróság épületéből, ugyanis velük szemben nem rendeltek el semmilyen kényszerintézkedés, ezért ez nem számít fogolyszökésnek. Az ügy következménye csupán az lehet, hogy a bíróság elfogásuk esetén elrendeli az előzetes letartóztatásukat, ahogy az szerdán Farkas Károly esetében meg is történt.