Még nem tudni, mennyivel emeli a jegyárakat a BKV

Infostart
2008. november 4. 13:53
Nem erősítette meg a jövőre esedékes közel nyolc százalékos tarifaemelésről szóló híreket a BKV szóvivője. Kiricsi Karola az InfoRádiónak azt mondta: a tárgyalások ilyen korai szakaszában nem vehető biztosra a nyolc százalékos emelés tervezete, hiszen a javaslatot még több szakmai fórum véleményezi, a végső döntés pedig a Budapesti Közgyűlés kezében van.

Egyelőre nem tudni, mennyibe fognak kerülni jövőre a BKV-jegyek és -bérletek. Kiricsi Karola, a társaság szóvivője az InfoRádiónak elmondta: a 2009-es tarifákról szóló javaslatokat a BKV Zrt. igazgatósága megtárgyalta, de ezt szakmai fórumok is véleményezik, a végső döntést pedig a Fővárosi Közgyűlés hozza meg.

Hétfőn a kotottpalya.blog.hu saját információra hivatkozva azt írta, hogy átlagosan 7,9 százalékkal emelkednek a BKV tarifái jövő évtől, így egy jegy 290, a bérlet 8.900 forintba kerül majd, és ezt megerősítette a távirati irodának Tóthfalusi György, a BKV Zrt. igazgatóságának elnöke is. Hozzátette: a testület előtt szerepelt egy átlagosan 10 százalékos javaslat is, ezt azonban elvetették.

A BKV szóvivője kiemelte: az emelést az infláció indokolja, legtöbbször ehhez igazítják a drágulás mértékét. A jövő évi költségvetés átdolgozott tervezete szerint az infláció 4,5 százalék lesz.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást