Mahmúd Abbász meglátogatta Szili Katalint

Infostart
2008. november 4. 18:41
Magyarország továbbra is együttműködik Palesztinával a közel-keleti béke megteremtése érdekében - mondta Szili Katalin házelnök, miután találkozott a Magyarországon tartózkodó palesztin elnökkel. Mahmúd Abbász azt mondta: bízik abban, hogy továbbra is együttműködhetnek az Egyesült Államokkal, függetlenül attól, hogy ki lesz az új elnök.

Az izraeli-palesztin békefolyamatról tájékoztatta Szili Katalin házelnököt a Magyarországra érkezett palesztin elnök. Mahmúd Abbász a tanácskozáson elmondta: mindenképpen tárgyalás útján szeretnék elérni a békét. Szó esett arról is, hogy az interparlamentáris unió felvette a palesztin parlamentet a nemzetközi parlamentek szervezetébe, és beszéltek arról, hogy Magyarország továbbra is kész segíteni Palesztinát a béke megteremtésében.

A palesztin elnök az amerikai elnökválasztásokról azt mondta: azt, hogy ki legyen az elnök az amerikaiaknak kell eldönteni, de bármelyik jelöltet választják, együttműködnek vele a közel-keleti békefolyamatokban. Remélem, hogy McCain és Obama is a békéért fog dolgozni.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást