Molotov-koktélos támadás Nagycsécsen - két halott

Infostart
2008. november 3. 08:09
Hétfőre virradóra ismeretlen tettesek Molotov-koktélt dobtak, és rálőttek két egymással szemben lévő nagycsécsi családi házra; a támadásban ketten meghaltak - közölte a Borsod Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, Dobi Tamás.

Egy 43 éves férfi és egy 40 éves nő a helyszínen életét vesztette a támadásban - mondta a Borsod Megyei Rendőr-főkapitányság kommunikációs irodájának munkatársa.

Dobi Tamás hozzátette: az eddigi információk szerint a lövések okozták a két ember halálát. A házakban többen is tartózkodtak, de más személyi sérülés nem történt - emelte ki.

A rendőrségi szóvivő közölte: az ügyben a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya több emberen elkövetett emberölés bűntette miatt indított nagy erőkkel nyomozást.

Gaskó Bertalan, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Rendőr-főkapitányság kommunikációs irodájának vezetője elmondta: vizsgálják a támadás okait, de azt még nem tudni, hogy a házaspárnak volt-e nagy összegű tartozása, amelyet uzsora kamatra vettek fel.

A főkapitányság vezetője a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható személy vagy személyek kilétének megállapítását vagy elfogását közvetlenül elősegítő személy részére egymillió forint nyomravezetői díjat tűzött ki - tette hozzá.

Roma kisebbségi önkormányzati vezetők szerint szélsőséges csoportok vannak a háttérben.

Hanganyag: Kálló Izabella


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást