Csak óvatosan a csúszós, nedves utakon!

Infostart
2008. november 3. 15:48
Az Országos Baleset-megelőzési Bizottság ügyvezető elnöke szerint a hétfő reggeli balesetek azért következtek be, mert a sofőrök nem az út- és látási viszonyoknak megfelelően vezettek; sok helyen köd és nedves útburkolat nehezítette a közlekedést. Kiss Csaba azt tanácsolta a járművezetőknek, hogy cseréljék télire autójuk nyári gumiját.

A hétfő reggel történt balesetek közül többnek az lehetett az oka, hogy a ködben a sofőrök nem az út- és látási viszonyoknak megfelelően vezettek - mondta az InfoRádiónak az Országos Baleset-megelőzési Bizottság ügyvezető elnöke.

Kiss Csaba hozzátette: minden járművezetőnek fel kell készülnie arra, hogy főleg a hajnali és az esti órákban sok helyen leszáll a köd és nedvessé válik az útburkolat. Az első és legfontosabb szabály, hogy mérsékelni kell a sebességet - hangsúlyozta.

A szakértő szerint az átlaghőmérséklet napokon belül plusz 7 Celsius-fok alá eshet: akkortól már erősen ajánlott a téli gumi használata, a cserével nem szabad megvárni az első havat. Kiss Csaba hozzáfűzte: a sofőröknek mentálisan is fel kell készülniük a megváltozott viszonyokra, és érdemes előbb útra kelniük, hiszen a csúszós, nedves úton lassabban érhetik el úti céljukat.

Hanganyag: Kálló Izabella


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást