Lelassítja a válság a fővárosi beruházásokat

Infostart
2008. október 31. 19:41
A megkezdett beruházásokat nem, csupán a tervezetteket érintheti negatívan a hitelválság - mondta az InfoRádiónak Ikvai-Szabó Imre, Budapest városfejlesztési, gazdálkodási és szociálpolitikai főpolgármester-helyettese. Ezek közé tartozik például a budapesti fürdők felújítása és a fővárosi parkok rekonstrukciója.

Nem teszi tönkre, de lelassíthatja a fővárosi beruházásokat a pénzügyi válság - mondta az InfoRádiónak Budapest városfejlesztési, gazdálkodási és szociálpolitikai főpolgármester-helyettese. Ikvai-Szabó Imre - arra hivatkozva, hogy erről politikai döntés születik majd - nem tudta megmondani, mely projektek késnek majd.

A politikus hangsúlyozta: a már zajló beruházások - így a 4-es metró, a hídfelújítások és a csepeli szennyvíztisztító - megvalósítására polgári jogi szerződések köttettek, a hitelkontraktusok pedig forrást biztosítanak hozzájuk. Ráadásul ezek szerepelnek a főváros hétéves fejlesztési tervében, és az éves költségvetési programjában.

A gond azokkal az uniós támogatású nagyberuházásokkal, a műemléki gyógyfürdők vagy a fővárosi parkok felújításával, illetve a budai fonódó villamoshálózat megteremtésével van, amelyek megvalósítása még nem kezdődött meg. Ezekre nincs elegendő forrás: a főváros önrészhiánya ugyanis a hétéves tervben 180 milliárd forintos - közölte a főpolgármester-helyettes.

Hanganyag: Sigmond Árpád


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást