Feljelentés az egri kórház ügyében

Infostart
2008. október 31. 12:45
Büntetőfeljelentést tett hűtlen kezelés gyanúja miatt az Egészségügyben és Szociális ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének elnöke az egri kórház funkcionális privatizációja ügyében.

Cser Ágnes közleményében jelezte: a Heves Megyei Közgyűlés 21 képviselője ellen nyújtott be keresetet, akik - szerinte - tudtak arról, hogy az egészségügyi intézmény működtetésére pályázó Hospinvest Zrt. banki igazolása nem felelt meg a kiírásnak. Közlése szerint Sós Tamás, a közgyűlés szocialista elnöke ennek ellenére írta alá a szerződést a társasággal.

Korábban a Heves Megyei Bíróság jogerősen szabálytalannak ítélte a banki igazolást, de az érintettek szerint ez nem befolyásolja a később aláírt szerződés jogszerűségét.

A Heves Megyei Közgyűlés pénteken dönt arról, hogy szombattól 20 éven keresztül a HospInvest Zrt. működtetheti a Markoth Ferenc kórházat. A cég előzőleg megkapta az engedélyt az ÁNTSZ-től az egri kórház működtetésére, és megkötötte a finanszírozási szerződést az Országos Egészségbiztosítási Pénztárral.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Kökény Mihály, az Országgyûlés egészségügyi bizottságának elnöke
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Pesti Imre fideszes képviselõ
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást