Lázár János: A Fidesz méltó és emelkedett október 23-át szeretne

Infostart
2008. október 23. 08:50
A Fidesz arra kéri az október 23-ára emlékezőket és a rendezvényeket biztosítókat, hogy békésen, 1956 emlékéhez méltóan viselkedjenek. A párt védelmi kabinetének vezetője az InfoRádiónak úgy fogalmazott: felszólítják Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt, hogy az országos rendőrfőkapitánnyal konzultálva a rendőrség még idejében intézkedjen a zavargások közismert szereplőivel szemben.

A Fidesz szerint 1956 szellemiségét úgy lehet megőrizni, ha tiszteletben tartjuk az emlékezőket és a megemlékezéseket, ezért arra kérünk mindenkit, hogy ne zavarja meg az ünnepet és ne provokálja a megemlékezőket - mondta az InfoRádiónak a párt védelmi kabinetének vezetője.

Lázár János hozzátette: a Fidesz méltó és emelkedett ünnepet szeretne, és kérik, mindenki őrizze meg az ország békéjét és nyugalmát.

A politikus hangsúlyozta, hogy nyomatékosan kérik a rendőrséget arra, lépjen fel az ünneplések és az ünneplők biztonsága érdekében.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt arra kérik, utasítsa a rendőrséget, hogy a zavargások közismert szervezőit már most, megelőzőleg is próbálják kezelni.

Döbbenetesnek tartja, hogy a kormány név, arc és lakcím szerint ismeri azokat, akik az elmúlt hónapokban megzavarták a nemzeti ünnepeket, mégis várhatóan ugyanezek a szervezetek és képviselőik próbálják meg a csütörtöki ünnepet is megzavarni.

Lázár János elmondta: az országgyűlés rendészeti bizottságának elnökeként pontos tájékoztatást kért az országos rendőrfőkapitánytól, de hangsúlyozta: az alkotmány szerint nem a parlamenttől, hanem a kormánytól várható el, hogy biztosítsa a csütörtöki megemlékezések méltóságát és megfékezze a rendbontókat.

Hanganyag: Németh Zoltán


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást