Ötpárti egyeztetés: új adótörvény benyújtását javasolják

InfoRádió / MTI
2008. október 22. 10:26
Új, az adó egyszerűsítését és a gazdaság kifehérítését szolgáló törvény benyújtására kéri fel a kormányt az öt parlamenti párt - jelentette be Kóka János, az SZDSZ parlamenti frakcióvezetője szerdán Budapesten a képviselőcsoportok egyeztetését követő sajtótájékoztatón. A Fidesz szerint változatlanul a miniszterelnök-csere a "válságból való kitörés origója".

A pártok abban is egyetértettek, hogy az MSZP és az MDF közös módosító javaslatában megfogalmazotthoz képest szigorúbb költségvetési plafon meghatározására van szükség, és létre kell hozni egy stabilitási és adóreformalapot.

Kóka János közölte: alapvetően megegyeztek a költségvetési tanács összetételében. Hozzátette: intenzív szakértői tárgyalások következnek, amelyet politikai csúcs követhet.

A Fidesz biztató kezdetnek tartja a szerdai ötpárti egyeztetést, amely azonban szerintük nem hozhatott igazi áttörést, mert minden hatékony és hiteles kormányzati lépés alapvető pontja a miniszterelnök-csere - erről Navracsics Tibor frakcióvezető és Tállai András szakpolitikus beszélt a megbeszélés utáni sajtótájékoztatón.

"A válságból való kitörés origója, minden hatékony és hiteles kormányzati lépés alapvető pontja a miniszterelnök-csere" - jelentette ki a Fidesz frakcióvezetője.

Mint mondta, ezért az ötpárti egyeztetés is sok szempontból csak biztató kezdet, de igazi áttörést nem hozhatott, mert a pénzügyi válság mögött évek óta jelen van egy hitelességi válság és egy vezetési válság.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Gál Ildikó összefoglalója
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást