Kordonok, fokozott ellenőrzés október 23-án

Infostart
2008. október 20. 19:41
Forgalomkorlátozásra és fokozott ellenőrzésre kell számítani az október 23-i rendezvények miatt már szerdától. A budapesti rendőr-főkapitány rendészeti helyettese az InfoRádiónak elmondta: kordonnal zárják körbe azokat a rendezvényeket, amelyeket kiemelt kockázatúnak minősítettek. Bozsó Zoltán hozzátette: kaptak olyan jelzéseket, amelyek arra utalnak, hogy egyes rendezvények békés jellegét szeretnék megzavarni, ezért fokozott ellenőrzésekre kell számítani.

Eddig közel száz bejelentés érkezett a fővárosban lévő helyszínekre október 22-23-ra - mondta el az InfoRádiónak a Budapesti Rendőr-főkapitány rendészeti helyettese, Bozsó Zoltán. Hozzátette, ebből tizenötöt minősítettek kiemelt kockázatúnak.

Ezeken fokozottabb lesz a rendőri jelenlét, a helyszíneket kordonnal kerítik körbe, és biztonsági beléptetési rendszert alkalmaznak majd. Az összes rendezvényt biztosítja a rendőrség, és nem csak a kiemelt kockázatúakat, hanem további rendezvényeket is kordonnal fognak védeni - azokat, amelyeknél szükséges, hogy behatárolt területen tartsák meg ezeket.

Kiemelt kockázatúak az állami rendezvények és azok, amelyeket olyan szervezetek tartanak, amelyek megmozdulásai korábban erőszakba torkolltak, problémát okoztak a rendőrségnek - mutatott rá Bozsó Zoltán.

Figyelmeztetett, hogy azokkal a személyekkel szemben, akik jogsértést követnek el, azonnal eljárnak, kiemelik őket a tömegből.

A rendőrség információi szerint vannak, akik mások rendezvényeinek a megzavarására készülnek, illetve jogsértő cselekedeteket szeretnének végrehajtani rendezvényeik végeztével.

Aki a lezárt területeken lakik, azt ellenőrzés, igazoltatás után engedik be.

A fokozott ellenőrzés 22-én nulla órától 25-én éjfélig fog tartani.

Hanganyag: Kálló Izabella


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást