Életveszélyes állapotban van Törőcsik Mari

InfoRádió / MTI
2008. október 16. 11:18
Törőcsik Mari színésznőt életveszélyes állapotban, intenzív osztályon kezelik - közölte a Nemzeti Színház vezetősége.

A család kérésére a színház további információkat nem közölt. Az InfoRádió értesülése szerint a színésznőt kedd óta kezelik a Kútvölgyi kórházban.

A Nemzet Színésze címmel kitüntetett, kétszeres Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas, életének 73. évében járó színművész a Nemzeti Színház és az ExperiDance Revans című közös produkciójában szerepel. Emellett a teátrum műsorterve szerint ő játszaná Bossola szerepét a 2009 májusában bemutatni tervezett John Webster-darabban, az Amalfi hercegnőben. Törőcsik Mari játékmesterként működött közre Csiky Gergely Buborékok című vígjátékában, amely a Nemzeti Színház programja szerint legközelebb október 18-án kerülne színpadra.

A színművész lenne a mesélője Szemző Tibor és Sári László Csoma - opéra cinématique című előadásának; a Kőrösi Csoma Sándor életét megidéző darabot a Művészetek Palotájában október 24-én mutatnák be.

Törőcsik Mari lett volna a szerdán kezdődött Los Angeles-i Magyar Filmfesztivál díszvendége. Papp Csaba Zoltán, a Magyar Filmunió munkatársa csütörtökön elmondta: a művésznő betegségre hivatkozva a hét elején mondta le részvételét az egyesült államokbeli fesztiválon.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Szabó Zsuzsa összefoglalója
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást