MDF: Levették a napirendről Almássy Kornél kizárásának ügyét

InfoRádió / MTI
2008. október 11. 12:15
Az MDF országos választmánya levette a szombati ülése napirendjéről Almássy Kornél kizárásának ügyét, amelyet majd a párt új elnöksége rendez.

Katona Kálmán, a választmány jelenlegi elnöke javasolta a testületnek, hogy Almássy kizárásának ügyét vegyék le a napirendről. A mandátumvizsgálatot, a tisztújítást és a helyzetértékelést szombaton elvégezzük, és majd az új elnökség rendezi Almássy Kornél ügyét - mondta a politikus.

Katona Kálmán hozzátette: a párt alapszabálya szerint az országos választmány rendelheti el Almássy Kornél tagviszonyának törlését, de a közelmúltban új országos választmányt választottak, a tagok 30 százaléka pedig kicserélődött. Megjegyezte: a korábbi jegyzőkönyvek tanúsága szerint az elnökség alakuló ülésein a mandátumigazolás, tisztújítás és helyzetértékelés volt napirenden, érdemi napirendet azonban nem tárgyaltak.

Hozzátette: e két ok miatt javasolta a napirendről levételt, Almássy Kornél kizárása ügyében tehát az új elnökség fog dönteni. Tájékoztatása szerint eddig minden hónap utolsó szombatján volt választmányi ülés, ha ez így marad, akkor várhatóan október 25-én tárgyalhat először érdemi kérdésekről az elnökség.

Az MDF képviselőcsoportja Almássy Kornélt szeptember 26-án egyhangú szavazással zárta ki soraiból; ezt a döntést 29-én megerősítette. A kizárás előzménye, hogy Almássy Kornél szeptember 25-én sajtótájékoztatót tartott az MDF elnökjelöltségétől való visszalépésének okairól. Közölte, hogy feleségét és az MDF mellette álló tagjait is többször megfenyegették, mielőtt úgy döntött, visszalép. A politikus szeptember 12-én lépett vissza az elnökjelöltségtől.