Éjszakánként készítik fel az Árpád hidat a rohamra

Infostart
2008. október 10. 13:41
Éjszakánként csak egy sáv lesz járható október végétől az Árpád hídon, ahol felújítják, illetve kicserélik a szerkezet hőtágulását szabályozó elemeit. A munkálatok után 50-ről 70-re növelik a megengedett maximális sebességet.

A híd hőtágulását szabályozó úgynevezett dilatációkat javítják, illetve cserélik ki hamarosan az Árpád híd burkolata alatt.

A városháza kommunikációs igazgatója az InfoRádiónak elmondta: a főváros vezetése az éjszakai órákra adott engedélyt a munkálatokra, amelyek várhatóan október végén kezdődnek.

Nyáry Krisztián hozzátette: a szakemberek este tíztől reggel hatig dolgozhatnak a hídon. Előreláthatóan 20 éjszakát vesz igénybe a munka, de hangsúlyozta: a kivitelezőnek egy-egy forgalmi sávot mindig szabadon kell hagynia.

Kitért arra is, hogy azért éppen most végzik el ezt a beavatkozást, mert arra számítanak, hogy a Margit híd januári lezárása után nagyobb terhelésnek lesz kitéve az Árpád híd.

A munkálatok ideális időpontja a Megyeri híd átadása és a Margit híd lezárása között van, ráadásul a dilatáció cseréjénél a szakemberek szerint is az időjárás szempontjából az október a legideálisabb - tette hozzá a kommunikációs igazgató.

Nyáry Krisztián hangsúlyozta: a munkálatok után az Árpád hídon a sebességkorlátot 50-ről 70 kilométer per órára emelik.

Hanganyag: Szépvölgyi István


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást