Horn: Az MSZP kilépett a megállapodásból

Infostart
2008. október 9. 17:33
A költségvetési javaslat átdolgozása egybecseng az SZDSZ javaslatával, és a mostani helyzetben nagyobb esély van a költségvetési plafont bevezető törvény elfogadására is - jelentette ki a liberális párt ügyvivője az InfoRádióban.

Azzal összefüggésben, hogy a pénzügyminiszter az Országos Érdekegyeztető Tanács plenáris ülésén bejelentette a költségvetési javaslat átdolgozását, Horn Gábor kijelentette: ez egybecseng a liberális párt álláspontjával, ő maga is kérte, hogy kezdjék új alapokon a büdzsé tárgyalását.

Az SZDSZ ügyvivője szerint jövőre legfeljebb 1-1,5 százalékos lesz a gazdasági növekedés, az infláció pedig magasabb lesz a tervezettnél, ami indokolttá teszi az adó- és a költségvetési törvények újragondolását.

Az utóbbi hetek nemzetközi pénzügyi eseményeinek tükrében még inkább aktuális az a javaslatunk, amely a költségvetési plafon kapcsán 320 milliárd forintos kiadáscsökkentést irányoz elő. Ez lehetővé tenné, hogy nagyobb biztonsággal nézzünk 2009 elébe, ami mindenképpen egy borzasztóan nehéz év lesz - fogalmazott a politikus. Hozzátette: a rossz helyzet kikényszerítheti a költségvetési plafon elfogadását.

Horn Gábor ugyanakkor sajnálatosnak nevezte, hogy az MSZP kilépett abból a megállapodásból, amely a törvényjavaslat különleges eljárás keretében történő elfogadását tette volna lehetővé, hogy még az adótörvények előtt el lehessen fogadni a költségvetési plafont bevezető jogszabályt.

Hanganyag: Zsámboki Zsolt


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást