Elkerülhetetlennek tűnik a postások sztrájkja

Infostart
2008. október 1. 12:38
Sztrájkot helyezett kilátásba a Postások Független Érdekvédelmi Szövetsége. A szakszervezet azt szeretné elérni, hogy a Magyar Posta ne bízza más vállalkozókra a levelek kézbesítését.

Még tartanak a kedden kezdődött egyeztetések a Postások Független Érdekvédelmi Szövetsége és a Magyar Posta Zrt. vezetése között. A szakszervezet vezetője, Ádám István szerint vannak még tisztázatlan kérdések, de úgy véli, nem fogják tudni elkerülni a munkabeszüntetést, így a sztrájkbizottság megalakítására hamarosan sor kerülhet.

Az érdekképviselet azt kéri a posta vezetésétől, hogy garantálja: Budapesten kívül más városokban már ne bízza vállalkozókra a levélposta-forgalmi szolgáltatást. Ádám István azt még nem tudta megmondani, hogy mikortól sztrájkolnak a kézbesítők.

A Magyar Posta Zrt. szóvivője hangsúlyozta: megállapodásra törekszenek az érdekképviselet vezetőivel. Tomecskó Tamás elmondta: az elmúlt néhány évben már alvállalkozók kézbesítik a leveleket több településen is, mert kevés a postai dolgozó, a létszámhiányt pedig csak így lehetett megoldani.

A szóvivő megjegyezte: az alvállalkozók munkája miatt nem érkezett panasz a hivatalhoz.

A posta leányvállalata a Pokéz Kft., amelynek összesen hat alvállalkozója van. A cégek Budapest kerületeibe szállítják a reklámküldeményeket, hírlapokat, tizenegy kerületbe pedig a leveleket is.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást