Fodor ellentmondást lát Veres és Gyurcsány javaslatai között

Infostart
2008. szeptember 20. 11:51
Jövő hétre alakítja ki álláspontját a kormány által tervezett adóváltoztatásokról az SZDSZ parlamenti frakciója - közölte Fodor Gábor. Az SZDSZ elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában elmondta: ha az adótörvények és a költségvetés azon az alapon nyugszik, mint a kormányfő cselekvési programja, az nem elfogadható az SZDSZ számára.

Jövő hétre alakítja ki álláspontját a kormány által tervezett adóváltoztatásokról az SZDSZ parlamenti képviselőcsoportja - közölte a párt elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában. Fodor Gábor megerősítette: jelenlegi formájában továbbra sem tartja elfogadhatónak a miniszterelnök Megegyezés című programjában szereplő elképzeléseket.

A gazdaság problémáit nem lehet megoldani a kiadások csökkentése nélkül - emelte ki az SZDSZ elnöke, aki szerint az állami túlterjeszkedésen változtatni kell.

Fodor Gábor közölte: ellentmondást lát a pénzügyminiszter által ismertetett adótörvények, valamint Gyurcsány Ferenc javaslatai között. Hozzátette: a Veres János által vázolt tervek reálisak, de az SZDSZ nem ebből indul ki.

Ha az adótörvények és a költségvetés azon az alapon nyugszik, mint a cselekvési program, az nem elfogadható az SZDSZ számára - hangsúlyozta.

Az ellenzéki párt elnöke elmondta azt is, hogy az adó- és a költségvetési törvények szavazásakor Kóka János frakcióvezetővel együtt fontosnak tartja, hogy a képviselőcsoport egységesen lépjen majd fel.

Hanganyag: Mong Attila


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Fodor Gábor 1. rész
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Fodor Gábor 2. rész
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást