Fidesz-felszólítás: hagyják abba a hisztériakeltést!

Infostart
2008. szeptember 19. 17:46
Lázár János, a Fidesz országgyűlési képviselője arra kéri Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt, Szilvásy György titkosszolgálatokat felügyelő és Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti minisztert, hagyjanak fel a politikai banditizmussal, és ne veszélyeztessék az emberek hétvégéjét.

A Fidesz arra kéri a kormányfőt és politikustársait, hogy fejezzék be a mesterséges hisztériakeltést, és ne szervezzenek egyszerre két rendezvényt a hétvégére.

Mint ismert, szombatra a miniszterelnök által kezdeményezett Magyar Demokratikus Charta, továbbá több cigányszervezet, illetve radikális jobboldali tömörülés hirdetett demonstrációt.

Lázár János felhívta a figyelmet: nem szabad hagyni, hogy megismétlődjenek a melegfelvonuláson történtek. Szerinte akkor is politikai nyomásra engedélyezte a rendőrség, hogy két ellentétes nézeteket valló csoport ugyanazon az útvonalon tarthasson demonstrációt.

A képviselő arról is beszélt, hogy a Fidesz szerint a Nemzetbiztonsági Hivatal politikai megrendeléseket teljesít. Hozzátette: amennyiben a Fidesz hatalomra kerül, szigorúan meg fogja vizsgálni, hogy a titkosszolgálat és a rendőrség a törvényes keretek között működik-e.

Lázár János hozzátette: ha szükséges, támogatják a költségvetés módosítását azért, hogy a rendőrség több pénzhez jusson.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást