A Google is népszerűsíti Budapest nevezetességeit

InfoRádió / MTI
2008. szeptember 18. 18:54
Csütörtöktől háromdimenziós változatban is látható a huszonhat leglátogatottabb budapesti épület a Google internetes keresőprogram térképén - jelentette be Demszky Gábor főpolgármester.

A sajtótájékoztatón bemutatott kisfilmben egyebek mellett a Széchenyi fürdő, a Hősök tere, a Szent István-bazilika, a Mátyás-templom, a Lánchíd és a Műcsarnok virtuális képeit tekinthették meg a résztvevők.

Balogh András, a kivitelező Virtuális Magyarország Kft. ügyvezetője elmondta: turisztikai, üzleti és kulturális szempontból is nagy jelentősége van annak, hogyan tudják az interneten tájékozódók számára megjeleníteni Budapestet.

A huszonhat épület háromdimenziós képét, valamint egyéb információkat tartalmazó program megvalósítását a főváros összesen hatmillió forinttal támogatta; egy-egy épület virtuális megépítése 50 és 250 ezer forint közötti összegbe került.

Ikvai-Szabó Imre városfejlesztési, gazdálkodási és szociálpolitikai főpolgármester-helyettes a tájékoztatón arról beszélt, hogy magántőke bevonásával további, a főváros népszerűségét szolgáló internetes fejlesztéseken gondolkodnak.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Bojár Iván András, a Fõvárosi Önkormányzat Városarculati Tanácsnoki Irodájának vezetõje
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást