Almássy bedobta a törülközőt, Dávid az elnökjelölt

InfoRádió / MTI
2008. szeptember 13. 15:34
Dávid Ibolyát választotta a Magyar Demokrata Fórum elnökjelöltjévé a párt országos választmánya, miután kihívói visszaléptek. Először Almássy Kornél jelentette be, hogy nem indul az elnöki posztért. Arra kérte az országos választmány tagjait, hogy támogassák Dávid Ibolyát, mert egyetért a politikájával - közölte Hock Zoltán, a párt alelnöke.

Almássy Kornél bejelentése után a testület őt pártoló tizenkét tagja lemondott választmányi tagságáról.

A bejelentés után a többi elnökjelölt szintén visszalépett, így az országos választmány 66 szavazattal 17 ellenében Dávid Ibolyát jelölte az MDF elnökének.

Almássy Kornél az elnökségbe sem jelölteti magát, így a tisztújítás után alelnöki posztjától is elköszön.

Az országos választmány ülése előtt egy nappal Dávid Ibolya arra kérte Almássy Kornélt, hogy mondjon le párttagságáról és parlamenti mandátumáról, mert az MDF elnökének birtokába került hanganyag szerint adatokat akartak gyűjteni róla, és az ügyben Almássy Kornél is érintett lehet.

Dávid Ibolya a legfőbb ügyésztől és Nemzeti Nyomozó Irodától kért soron kívüli vizsgálatot, mert információi szerint egy vállalkozó egy vagyonvédelmi céget azzal bízott meg, hogy terhelő adatokat szerezzen róla. Nem sokkal korábban Almássy Kornél, az MDF alelnöke úgy nyilatkozott: zsarolással arra akarták rávenni, hogy lépjen vissza a párt elnökjelöltségétől, bár semmi olyat nem tett, amit ne vállalhatna.

A zsarolási-megfigyelési botrányról ide kattintva olvashat részletesen.

Az MDF szeptember 27-én tartja tisztújító küldöttgyűlését. A párt alapszabálya szerint az elnöki posztért az a három politikus indulhat el, aki a jelöltállító választmányi ülésen a legtöbb voksot kapja. Az elnököt az országos gyűlés választja meg.

Hanganyag: Nagy Tamás


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Összefoglaló az MDF-es botrányról
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást